Öster Mälarstrand, Västerås

På detta fantastiska läge vid Mälarens strand bygger vi ca 35 hållbara bostäder i två byggnader.

vasteras

Etapp 4 är den sista etappen i utbyggnaden av Öster Mälarstrand. På en av de finaste tomterna som angränsar till Notuddsparken bygger vi 47 passivhusklassificerade bostäder i två byggnader. Vi siktar på att Svanenmärka bostäderna.

Hela projektet har mycket hög hållbarhetsnivå både ekologiskt och socialt. Bl a inkluderas solceller för miljövänlig elproduktion samt generösa odlingsytor. Stor variation av lägenhetsstorlekar skapar mångfald och god social dynamik.

Bilparkering för hela området sker främst i P-hus i områdets utkant. Detta skapar tysta och lugna gaturum som främst är till för människor och inte bilar. I P-huset kommer det även finnas tillgång till bilpool. I vårt kvarter ordnas ett generöst cykelrum med verkstad och tvätt. Vi tror mycket på cykeln som transportmedel och tycker att pendelcyklisterna ska hyllas som de hjältar de faktiskt är. Det minsta vi kan göra är att ordna anständig cykelförvaring till dem.

Vi kommer inom kort kunna presentera arkitektur och gestaltning och vår ambition är att skapa ett vackert område med konstnärlig utsmyckning som har positiv inverkan på både boende och förbipasserande.

Område: Öster Mälarstrand Etapp 4
Byggnadstyp: 2 byggnader i 4 och 5 våningar
Antal bostäder: 47
Boarea:  24-94kvm
Antal rum: 1-4 rum och kök
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Produktionsstart: 2019
Beräknad inflyttning: 2021
Status: Projektering
Pris från:
Månadsavgift från:
Försäljningsstart: 2019
Arkitekt: Okidoki Arkitekter AB

Mäklare: Ej klart