Nov
27
0

Vi vann i Västerås!


vasteras

Vi vann den eftertraktade markanvisningen på Öster Mälarstrand i Västerås! Det var stenhård konkurrens med 35 ansökande företag. Självklart applicerar vi hela Bright Livingkonceptet med trähus, passivhus, solceller, integrationsboende o s v. Dags för ytterligare en spännande resa!

May
30
0

WIN WIN

Vi föll på målsnöret i markanvisningstävling för Gibraltarvallen i Göteborg. Intresset för tävlingen var stort med med över 30 bidrag. En andraplats med hedersomnämnande visar att vårt koncept ligger rätt i tiden och vi får hoppas på bättre tur nästa gång. Vi gratulerar Riksbyggen till vinsten och önskar dem lycka till.

Här kan ni titta mer på vårt fina tävlingsbidrag WIN WIN

 

WIN WIN 170120_Presentation-1

May
3
0

Sol i Väst

Trevligt att vi blev inbjudna att presentera Bright Livings tankar och arbete med byggnadsintegrerade solceller på seminariet Sol i Väst arrangerat av Hållbar Utveckling Väst.

 

Feb
6
0

Kommande projekt

Fotografering för nytt projekt…

 

IMG_0217

 

Alingsås första Svanenmärkta hus. Det är värt att uppmärksamma!

 

 

Aug
29
0

Inflyttat

Nu är Brf Kristallen klar och vi önskar de nyinflyttade ett härligt boende! Det sista byggnadsarbetet fick de göra själva.

IMG_3087

Aug
25
0

Uppsala Nya Tidning

Vårt projekt i Rosendal får extra stor uppmärksamhet i Uppsala Nya Tidning. Det kommer bli ett väldigt spännande hus. Vi ser fram emot byggstarten i mars!

UNT

Jun
10
0

Nya lokaler i Alingsås

Nu har vi flyttat till vårt nya kontor i Alingsås som är strategiskt beläget vägg-i-vägg med Passivhuscentrum vid Stora torget. Titta gärna in om ni har vägarna förbi!

Nytt-kontor

 

May
13
0

Besök från Söderköping

Smickrande att vårt projekt blivit utflyktsmål för kommunala bostadsbolag. Idag var det var det ledningsgruppen från Ramunderstaden från Söderköping som kom på studiebesök. Hoppas att vi snart får se miljömärkta passivhus i Söderköping!

Besök

May
11
0

Energilyftet

Idag deltog vi på Energilyftet, ett seminarium med fokus på lågenergibyggnader, arrangerat av Energimyndigheten. Det finns helt klart mycket energi att spara genom vårt boende.

DSC_2561_cut_1024Foto: Jonas Larsson, Passivhuscentrum

Apr
7
0

Solenergipris

Superroligt att vi idag fick ta emot Solenergipriset 2016, Hedersomnämnande Årets anläggning 2015 för Brf Kristallen, med följande jurymotivering:

“Passivhus och nära-nollenergibyggnader står – med stöd av våra EU-inspirerade energikrav på nya byggnader – högt på agendan hos media och projektutvecklare. Med Brf Kristallen visar Bright Living ett genomtänkt helhetsgrepp på ett nytt småhusområde med byggnadsintegrerade solceller.”

solenergipris

 

Vi fick den eftertraktade markanvisningen i Skra Bro i Torslanda och vi är väldigt glada över detta.
Vi bygger tillsammans med Peab ca 80 bostäder enligt Bright Living-konceptet. Det kommer bli fantastiskt roligt att jobba med detta projekt!

 

Skra_Bro_Kartill_760x400

Mar
21
0

Alingsås Energi

Trevligt att Alingsås Energi valde att lyfta fram vårt projekt i sin årsredovisning.

alingsasenergi

Jan
26
0

Svanenkurs

Idag var vi på kurs hos Miljömärkning Sverige och lärde oss mer om Svanenmärkning av hus.

image

Nov
26
0

Solcellspaneler

Sveriges snyggaste solcellsinstallation. Vi hade räknat rätt på millimeterna!

Solceller2

Nov
16
0

Slutsålt

Nu är alla 10 husen i Brf Kristallen slutsålda.

översikt_sold

Nov
11
0

Termografering

Självklart vill man som byggherre vara med och termografera vid provtryckningen. Det såg bra ut!

termografi

Oct
29
0

Hus 7 och 8 på plats!

Nu är även hus 7 och 8 på plats.

hus7och8

 

Oct
29
0

Studiebesök

Idag fick vi besök av Passivhuscentrum och ett gäng blivande byggingenjörer inom specialistområdet hållbart byggande. Trevligt och intressant!

studiebesok

 

 

Såhär kan det se ut när man tittar ut genom köksfönstret i Brf Kristallen. Att sätta sig här och börja dagen vid frukost eller avnjuta en middag efter en lång dag känns lockande. Här kan man låta sig påverkas av harmonin och lugnet som naturen ger och få både en fin start och avslut på dagen.

koksfonster

 

Oct
2
0

Fasaden

Fasaden i värmebehandlad gran blev precis så bra som vi hade hoppats på. Den smälter in fint i naturen som det var tänkt.

fasad

Sep
10
0

5 och 6 snart stomresta

Stomresningen fortlöper utan problem. Snart är hus nr 5 och 6 resta.

Stomresning hus 5

Sep
8
0

Första väggen

Första väggen på plats. Skönt att den passade! 🙂

20150908_074826

Sep
8
0

Stomresning pågår

Efter år av planering och projektering är det en häftig känsla att se området växa fram.

20150908_074515

Aug
18
0

Interiör

När det kommer till interiören till husen i Brf Kristallen har vi gjort noga genomtänkta val. Vi har valt att lägga oss på en hög nivå redan från början för att underlätta för våra kunder. Givetvis är all interiör antingen Svanenmärkt eller godkända av Svanen. Vi har även haft en tydlig bild av vad vi vill att känslan i huset ska vara. Ljus, natur och harmoni har varit ledorden. Här får ni se en moodboard som på ett tydligt sätt beskriver just känslan.

mood1

Aug
18
0

Det blev en härlig dag!

Vi hade vädergudarna med oss i lördags då det var dags för visning av tomten i Alingsås. Strålande sol och härliga besökare!

tomt1

Jul
5
0

Skyltat!

Nu är byggskylten på plats!

byggskylt

May
12
0

Sjunde huset bokat

Nu är sjunde huset bokat och endast tre kvar!

översiktweb2_sald

Apr
23
0

Svanen

Vi väljer att Svanenmärka husen i brf Kristallen. Förmodligen blir vi först i Sverige med Svanenmärka passivhusbostäder. Inte illa!

Apr
14
0

Här är den…

… passivhusväggen för Brf Kristallen. 320 mm isolering ger lågt U-värde (och djupa fönstersmygar).

vaggen

Mar
26
0

Brf Kristallens växthus

Ungefär här hamnar växthuset med ett härligt trädäck framför. Här ser vi fikastunder och mysiga grillkvällar framför oss.

vaxthus

Kul att Alingsås Tidning uppmärksammar vårt projekt!

Artikel i AT2

Kökssnickerierna i husen kommer från Marbodal. Flertalet av Marbodals kök är Svanenmärkta vilket betyder att de lever upp till stränga krav på en energisnål och miljövänlig tillverkningsprocess. Detta gillar vi och det var såklart en stor anledning till att vi valde Marbodal som vår köksleverantör.

 

koksvanen1

 

Jan
22
0

Studiebesök i Freiburg

 

Tillsammans med Uppsala Kommun besökte vi Freiburg som är en föregångsstad när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågor. Väldigt intressant att ta del av hur stadsplaneringsprocessen gick till vid utbyggnaden av de nya stadsdelarna Rieselfeld och Vauban. Passivhus, solceller, urban odling, miljövänliga transporter – Låter som Bright Living!

 

 freiburg1  freiburg5
freiburg4

 

 

 

sitplan

 

1 mars säljstartar vi Brf Kristallen. Innan dess anordnar vi ett informationsmöte där intresserade kan få svar på frågor, känna på materialen och även träffa oss som ligger bakom projektet.

 

Vi anlitar Fastighetsbyrån i Alingsås för försäljning av bostäderna i Brf Kristallen.

 

Fastighetsbyran

Dec
12
0

Studiebesök Kvillebäcken

Tradriket_kortsida_web

 

Väldigt intressant att få besöka Deromes bygge i Kvillebäcken och få en genomgång i hur Derome/A-hus har genomfört byggandet av sexvåningshus i trä.

 

 

Dec
10
0

Bygglovsansökan inlämnad

Nu är bygglovsansökan inlämnad för Brf Kristallen. Då håller vi tummarna för snabb handläggningstid.

 

Fasader

 

 

Rosendal-A3-KKA-Brightliving-Derome-A1-FORMAT-1

 

Hurra! Vårt förslag vann markanvisningstävlingen för Rosendal i Uppsala. Det ska bli oerhört roligt att arbeta med detta projekt. Sexvånings passivhus med trästomme. Vi bygger tillsammans med våra arkitekter Kjellgren Kaminsky Architecture.

 

 

 

Oct
21
0

Peab bygger Brf Kristallen

Nu är det klart att det blir Peab som blir totalentreprenör för byggnationen av Brf Kristallen i Alingsås. Deras erfarenhet av passivhusteknik och miljötänk var avgörande.

 

 

peab